2022 Interieurontwerptrends: de 5 interieurtrends van dit jaar

Er is al een hele reeks interieurtrends voor 2022 die furore maken, dus vandaag wilde ik me verdiepen in enkele van de grote, zodat je ze dit jaar zelf thuis kunt omarmen.

Het is interessant om te zien hoe zoveel van deze designtrends zijn gevormd door de recente pandemie. Bekijk hier de Nieuwemeubels.com kortingscodes.

Meer tijd thuis de afgelopen twee jaar heeft zeker de manier veranderd waarop we omgaan met ons interieur, en veel van deze trends helpen om dingen op het thuisfront te verbeteren.

Scroll verder terwijl ik laat zien wat er in 2022 groot gaat worden, met een focus op niet alleen wat er internationaal gebeurt, maar ook hier in Nederland.

1. Het ingebouwde thuiskantoorhoekje

Onder de trap, in je badjas, of misschien wel in je keuken; het thuiskantoorhoekje wordt een enorme trend in 2022.

Dit is niet alleen uw ‘lap een laptop op uw eettafel’-benadering van thuiswerken. Dit thuiskantoorhoekje is een permanente, ingebouwde oplossing die al uw werkbenodigdheden op de meest stijlvolle manier mogelijk herbergt. Het ziet er minder ‘kantoorachtig’ uit en is harmonieuzer in een ruimte verwerkt.

Het is tijd om naar een ongebruikte zak in je huis te kijken om erachter te komen waar je deze trend in kunt persen. Want hoewel dit een groot moment wordt in 2022, is het ook een tijdloos ontwerpkenmerk dat je de komende jaren zult waarderen. Thuiswerken gaat nergens heen, laten we eerlijk zijn.

2. Natuurlijke kleuren in huis

Deze interieurtrend van 2022 is een direct antwoord op het feit dat we de afgelopen twee jaar opgesloten zaten. We willen ons weer verbonden voelen met de natuur. En een grote dosis kauwgomgroen brengt je daar.

Gumnut-groen brengt onmiddellijke rust en een gevoel van sereniteit in uw ruimte, en dat is precies wat de ontwerpdokter heeft besteld na twee jaar stress en onzekerheid.

3. Travertijn vervangt marmer

Een van de grote interieurtrends voor 2022 hier in Nederland is de instroom van travertijn. Nu hoeft het marmer niet helemaal te vervangen (ze werken wel prachtig samen in een kamer), maar het is verstandig om het als een alternatief te beschouwen.

Travertijn brengt veel meer warmte in een ruimte dan marmer, is super duurzaam en is qua prijs vergelijkbaar met de marmeren steen die je kent en waar je van houdt.

Het is een stevig materiaal om op vloeren aan te brengen (zowel binnen als buiten), maar blinkt ook uit in meubelstukken. Verwacht in 2022 veel travertin salontafels en bijzettafels die de interieurwereld domineren, evenals vazen, dienbladen en andere kleinere decoratieve objecten.

4. Extra grote functielampen

Vergeet kunst of een opvallende muur als middelpunt in een kamer. In het interieurontwerp van 2022 draait het allemaal om het wiegen van een extra grote tafellamp. Eigenlijk gaat het om het wiegen van meerdere grote lampen door de kamers van je huis. Dit is niet het moment om klein te spelen, mensen.

Nachtkastjes zijn bij uitstek geschikt om grote lampen met grote ronde kappen op te plaatsen, maar stop daar niet mee. Er is veel meer in de richting van de presentatie van grote lampen op keukenbanken. Sluit hem aan op een stopcontact in de hoek en gebruik hem puur voor de show op een kookeiland.

Je kunt ook groots gaan met grote lampen in je woonkamer, en vergeet nooit de visuele impact van megalampen op een consoletafel in je voordeur.

Dit is ook een geweldige trend voor huurders, als je een statement wilt maken, maar geen hanglamp kunt installeren. Blijf on-trend terwijl u uw obligatie terugkrijgt; het is een win-win!

5. Lokale, handgemaakte huishoudelijke artikelen

Zorgde de pandemie er niet voor dat je de lokale bevolking meer wilde steunen? Met de toekomst van zoveel kleine bedrijven in de lucht, is 2022 het moment om handgemaakte magie te bestellen bij je creatieve gemeenschap.